Hozzávalók:
1,5 csomag háztartási keksz, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 2 nagy alma, 2-3 banán, kevés cukor, 1 csomag mazsola, fahéj, vaníliás cukor
Csokoládémázhoz: vaj, kakaópor, cukor
Elkészítés: A vaníliás pudingot a tasakon leírt módon elkészítem. Az almákat vékony szeletekre vágom, és cukros, fahéjas szirupban felfõzöm. Vigyázok, hogy az alma csak éppen megpuhuljon. Kiveszem és lecsepegtetem.
Egy jénai tál aljára elrendezek egy sor kekszet. Rárakok a karikára vágott banánból egy részt, az almából is valamennyit. Következik a mazsola, majd a pudingból annyi, hogy jól ellepje a kekszeket. A csokimázból csurgatok rá ízlés szerint. Újból következhet a keksz, gyümölcs, mazsola, puding... és így tovább.
Amikor elkészült, hideg helyre teszem, és egy napig állni hagyom.
Másnapra a keksz jól átpuhul, és átveszi a többi hozzávaló ízét.
Felkockázva tejszínhabbal tálalom.
Hozzávalók: 2 hosszú Gyõri Albert keksz, ha spórolsz a krémmel akkor 3-ból is kijön
Krém: 4 evõkanál liszt
2 evõkanál kakaó
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 kocka Ráma
1 dl fekete kávé
mehet bele egy kis rum, én ezt múltkor kihagytam
A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom és lassú lángon melegítem. Ha felforrt hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sûrûre fõzöm.
Ha kihûlt összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom és hûtõbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtõl a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, mert akkor lesz csíkos.
Hozzávalók:
1,5 csomag (nagy) Albert keksz, 1 csokoládés pudingpor, 3 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 13 dkg cukor, 1 kanál rum, 1 dl feketekávé, 2 kanál kakaó.
Elkészítés:
Ezeket az alapanyagokat sûrûre fõzzük. Egy kicsit hûlni hagyjuk, majd megtöltjük vele a kekszet (egymás után rakosgatva).. A külsejét is megkenjük vele. A tetejét kókusszal megszórjuk és ferdén szeleteljük.
Csatos tortaforma alját sima négyzetalakú háztartási keksszel beborítom.
1.lépés: Összekeverek: 2 doboz (4dl) tejfölt +3 kanál k.cukrot és ezt a kekszre egyengetem
2.sor: szintén beborítom h. keksszel, ja a résekbe tördelek
3.sor: szintén az elõzõ tejfölös adagot összekeverem és ráöntöm a keksz sorra
4. sor: beborítom keksszel
5. sor: 2 doboz tejföl+2 kanál bármilyen lekvár+2 kanál k.cukor ezt ismét a keksz sorra egyengetem
6. sor: beborítom keksszel
Egy napra hûtõbe teszem, hogy a keksz magába szívja a tejföl levét. Másnap gyümölcsöket rakok rá és zselével leöntöm.
A tortaforma oldalát is ki szoktam rakni keksszel, ez még jobban összetartja és látványosabb.
Egy nagyobb edényben felolvasztunk 25 dkg Ramat (fontos, hogy Rama legyen, más vaj, v. margarin nem jó hozzá!!!) Amikor felolvadt, belekeverünk 20 dkg porcukrot, 2 cs. (fõzõs)vaníliapudingport, 2 tojást, és 2 evõkanál kakaót. Ezeket jól összekeverjük és még egy kicsit, amíg hólyagosodni kezd, visszarakjuk a tûzre. Míg meleg, beletördelünk 1 cs. nápolyilapot. Egy folpackkal kibélelt õzgerinc formába töltjük, hûtõbe tesszük.
Hozzávalók:
10 dkg darált háztartási keksz,
2 tojásfehérje,
200 g Nutella,
kókuszreszelék,
kristálycukor
Elkészítése: A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Különbözõ, érdekes kis formákra gyúrjuk, alakítjuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, kristálycukorban, színes cukrocskákkal díszítjük.
20 dkg piskótamorzsa, 4 evõkanál rum, 4 evõkanál málnaszörp, 10 dkg cukor, 6 dkg vaj, 3 dkg kakaó, 5 dkg darált dió, 10 dkg reszelt csokoládé.
A piskótamorzsát leöntjük rummal, szörppel és 10 dkg cukorból és 1 dl vízbõl fõzött, kihûtött sziruppal összekeverjük. Állni hagyjuk. A vajat kikeverjük a piskótával. A masszából golyókat formálunk, reszelt csokoládéban megforgatjuk. Mignonpapírban tálaljuk.
1 cs. gesztenyemassza, 1 kg darált háztartási keksz, rum, 20 dkg Ráma, 20 dkg porcukor.
Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.
1 dl rumot, 2 tojást, 2 vajat /20 dkg/, 2-3 evõkanál kakaót jól összekeverünk, majd hozzáadunk 1 cs. mazsolát és 1 kg kekszet.
MANDULÁS GOLYÓ
1 kg porcukor, 15 dkg fõtt burgonya, 25 dkg darált dió, 1 mandula aroma.
Összegyúrjuk, golyókat formálunk. Kakaóba hempergetjük, tetejére diót rakunk.
20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1 evõkanál barackíz, 2 evõkanál rum, 1 tojásfehérje.
Összekeverjük, golyókat formálunk, közepébe meggyet, mogyorót teszünk.
1)vékony réteg csokipudingot raktam egy jénai tál aljába, rá háztartási kekszet, arra fagyasztott meggyet, puding, keksz, meggy, addig amíg el nem fogy. A tetejére puding és meggy. Ha kihült, lehet adagolni. (a fagyasztott gyümi azért is jó, mert gyorsan hül!) Kalória bombaként jöhet rá tejszínhab is, de nélküle sem tart sokáig!
2)Kell:
1 üveg kimagozott meggybefõtt
1 cs. háztartási keksz
2 cs. vaníliás puding (fõzõs)
tej
A vaníliás pudingot kifõzzük az elõírt mennyiségû tejjel. Aztán jöhet a rétegezés: 1 réteg vanília, rá 1 réteg keksz, 1 réteg meggy, kanállal kevésk levét is lehet ráönteni. Aztán újra: vanília, keksz, meggy... Végül a tetejére vanília kerüljön, amibe díszítésként pár szem meggyet lehet rakni, ill. pár szem kekszet beleszúrni.
Mehet a hútõbe, pár óra állás után fogyasztható.
3)piskóta vagy háztartási keksz rétegezve a krémmel, lehet a rétegek közé tenni mazsolát, darabos diót, mandulát
Krém:2cs. vaniliás pudingpor megfőzve 8dl tejben, ebbe vagy tejszínes mogyoró aromát teszek(egy kis üvegcsével)vagy pl. kávét(nescaféból egy kis tejbe elkeverek 3-4 teáskanállal) . Belekeverem a pudingba, ha kihűlt mehet bele egy kis margarin és lehet rétegezni. Tejszínhabbal isteni! Nálunk nagyon hamar elfogy!
Nagyon finom és egyszerü
Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kakaó
5 dkg mazsola
1 dl tej
30 dkg háztartási keksz
rumaroma
4-5 szem apróra tört dió
Elkészítés:
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad.
Levesszük a tuzrol, hozzáadjuk a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
Ozgerincformát folpackkal kibélelünk, és a masszát jól belenyomkodjuk. Hutobe tesszük, és 2-3 óra múlva szeletelheto.
Hozzávalók:
30dkg darált háztartási keksz
30dkg Rama
25dkg porcukor
20dkg magozott meggybefõtt
meggybefõttlé
fél dl rum(el is hagyható
Elkészítés:
A kekszet összedolgozzuk 20dkg rámával,15dkg porcukorral,valamint a befõttlével,úgy hogy jól nyújtható masszát kapjunk,ne törjön amikor kinyújtjuk.ezt a masszát porcukrozott alufóliára tesszük,s azon nyújtjuk kb 4-6mm vastagra.A maradék 10dkg rámát habosra keverjük a maradék 10 dkg pocukorral majd beledolgozzuk a rumot és az apróra vágott meggyet.Ezt a krémet kenjük rá a tésztára,amjd azt(a fólia segítségével) feltekerjük s (a fóliába csavarva) 2-3 órára hûtõbe tesszük.Tálaláskor sréhen szeljük!
Hozzávalók : egy csomag kétszersült, 1/4 l tej, 15 dkg cukor, 2 tojás, egy csésze erõs feketekávé, 20 dkg tejszínhab.
5 dkg cukrot barnára pirítunk, fölersztjük a tejjel simára keverjük. A tjojásokat habosra keverjük 10 dkg cukorral, hozzáadjuk a karamelles tejet, kis lángon v. gõz fölött állandó keveréd mellett krémmé fõzzük. A kétszersültet elmorzsoljuk, egyharmad részét egy mély üvegtálba tesszük, és annyi feketekávét öntünk rá,hogy jó nedves legyen. Erre öntjük a karamellkrém egyharmadát, erre kétszersültet teszünk, megöntözzük kávéval, leöntjük rémmel, és ezt harmadszor is megismételjük. Jégre tesszük és kifagyasztjuk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 5 dkg cukor, 20 dkg pikáns ízû lekvár (pl. ribiszli-, meggylekvár), 10 dkg darált dió, 3 dl tejszín, 2 dkg porcukor, 2 dl feketekávé. .......... krémhez : 1/2 l tej, 2 tojássárgája, 1 ek. liszt, 1/4 rúd vanília, 8 dkg cukor -----> a krém elkészítése: a tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, nyers tellej, beletesszük a vaníliát, kis lángon vagy gõz fölött állandóan keverve sûrû krémmé fõzzük.
Erõs feketekávét fõzünk,majd a 3 részre osztott kekszmennyiség egyik részét a cukrozott kávéba áztatva laposan egy tálra helyezzük. A kekszrétegre rákenjük a vaníliakrémet, a tetejét megszórjuk darált dióval, rárakjuk a második rész kávéba áztatott kekszet. Erre rákenjük a pikáns lekvárt, a tetejét megszórjuk a többi dióval, rárakjuk a 3. rész áztatott kekszet. Az így kapott tortaformát a cukrozott , kemény tejszínhabbal felspricceljük.
2 csomag csokis keksz (BEBE), 20 dkg kristálycukor, 3 puding Aranykalász, 7 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, 2 tejszínhabpor,1 tejszínhabfixáló, 2 vaníliáscukor, csoki, 1 l víz
A kekszet rárakjuk a tepsibe szépen egymás mellé. A pudingot és a cukrot elkeverjuk a vízben, és pudingot fozzunk belole. A tojásfehérjébol és a porcukorból suru krémet keverunk ki. Fokozatosan belekeverjuk a krémet a pudingba. A masszát rárakjuk a kekszekre. Kikeverjuk a tejszínhabot a vaníliás cukorral és a tejszínhabfixálóval. Ez lesz a krém 2. rétegje. Az édesség tetejére csokit reszelunk. 1 napig a hutoben állni hagyjuk.