Itt Jó kis koktél recepteket talállsz!
x Alk. Mentes koktélok x
Hozzávalók:
3 rész pezsgő
0,5 rész cukorszirup
2 rész baracklé
Elkészítés:
A koktélhoz erősen lehűtött (lehetőleg fagyos) pezsgőt használjunk.Öntsük a baracklevet, majd a cukorszirupot lehűtött pezsgőspohárba EGY. Töltsük Fel pezsgővel keverjük ÉS MEG finoman.Díszítsük kedvünk szerint citromból készült csillaggal, esetleg eperdarabbal.
Forrás: google
Hozzávalók
jégkockák
5 rész kóla
1 rész lime leve
1 öntet grenadine
Elkészítés:
Rakjunk jégkockát Collins-pohárba ÉS töltsük bele a kólát, limelevet ÉS a grenadine-t.Keverjük MEG jól.Díszítsük limekarikával, fogyasszuk szívószállal!
Forrás: google
Hozzávalók:
2 cl őszibarack vagy maracuja szirup
8 cl narancslé / narancslé
8 cl feketeribizlilé / feketeribizli gyümölcslé
1 cl friss lime juice
Elkészítés:
AZ összetevőket shakerben jéggel összerázzuk, majd jégre töltjük tulipán vagy hosszúitalos pohárba. Narancscikkel, koktélcseresznyével díszítjük. Készülhet úgy is, Hogy a ribizlilevet Előre Sok jéggel összerázzuk, félretesszük. A többi elemet jégre töltjük, elkeverjük. AZ összerázott ribizlilevet óvatosan rátöltjük, Hogy ne keveredjen.
Hozzávalók:
4cl friss eperpüré / friss földieper
2cl tejszín / tejföl
8-12 cl ananászlé / ananászlé
Elkészítés:
AZ összetevőket turmixgépben összeturmixoljuk, majd tört jégre töltjük poco grande / tulipán pohárba.
Eper Shake
Hozzávalók:
5-6 szem friss EPER
2 BK. porcukor
2 dl tej
1 Gömböc valília fagylalt
Elkészítés:
AZ összetevőket 1 jéglapátnyi tört jéggel alacsony fokozaton összeturmixoljuk, majd Nagy longdrinkes vagy tulipán pohárba töltjük. Eperszemmel díszítjük.
Virgin Pina Colada
Hozzávalók:
2 cl Kókusz szirup / creme de coco
2 cl tejszín / tejföl
2 dl ananászlé / ananászlé
Elkészítés:
AZ összetevőket shakerben jéggel alaposan összerázzuk, majd tört jégre szűrjük tulipán pohárba! Ananásszal díszítjük.
x x Gyümölcssaláták
Egzotikus Saláta sajttal
Hozzávalók:
20 dkg sajt Edami
2 savanykás alma
10 dkg Ananász (konzerv)
20 dkg szőlő
2-3 evőkanál majonéz
1 / 2 dl tejszín
20 g kókuszreszelék
10 g Cukor
3 g Só
3 g cayenne-Bors
5 g gyömbérreszelék
Elkészítés:A sajtot, almát ÉS AZ AZ ananászt egyforma hasábokra vágjuk, majd
hozzátesszük a
megmosott szőlőszemeket. A majonézből a tejszínnel, kókuszreszelékkel,
cukorral,
sóval, borssal ÉS gyömbérreszelékkel
mártást készítünk, majd ráöntjük a hasábokra. A tálalásig hűtőben tartjuk.
Trópusi gyümölcssaláta
Hozzávalók:1 Nagy Ananász-konzerv (lehetőleg darabolt)
1 narancs
2-3 mandarin
2-3 kivi
1 mangó vagy papaya (lehet konzerv is)
3-4 Banán
1 dl portói vagy mas édes bor (aszú, szamorodni, muskotály)
3-5 cl triple sec-Likőr
Elkészítés:A narancsot meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük félbevesszük ÉS.
Vékony szeletekre vágjuk Ugyanígy a lehámozott mandarinokat, kiviket MEG
A mangót vagy papayát is (ez utóbbit ki is hagyhatjuk, ekkor 1-1 mandarinnal
ÉS kivivel Többet vegyünk), majd a banánokat hozzákarikázzuk van. Az egészet
AZ ananászdarabkákkal összekeverjük, leöntjük AZ Ananász levével, a borral ÉS
a likőrrel. Ha a folyadék tartózkodás mellett lepi el a gyümölcsöt, adjunk hozzá annyi
cukros-citromleves vizet, Hogy ez megtörténjen.
Tálalás előtt legalább 3-4 óráig hűtőben érleljük.
Megjegyzés: ha a salátát gyerekeknek készítjük, hagyjuk ki a bort, es a
triple-sec helyett aromát használjunk!
x x Fagyik
Név:Gyümölcsös fagylaltkehely
Kategória:Fagylaltok
Hozzávalók:
300g Málna
2 szelet anaász
Fel 4 őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1 / 2 l vaníliafagylalt
200 ml tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr Elkészítés: Olvasszuk Fel a málnát
(Ha éppen frissen szedett tartózkodás mellett). Ananászt ÉS AZ AZ őszibarackot vágjuk kis Darabokra
, Keverjük össze
A málnalikőrrel ÉS hűtsük le.
A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le.
A fagylaltot 1órán egy jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény Normál
részében engedjük fel.A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük habbá Kemény,
töltsük a kinyomózsákba, es a tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3 / 4 részét osszuk
SZET a poharakba, ES MEG tojáslikőrrel locsoljuk. A fagylaltot szeleteljük Fel,
vagy Gömböc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal ÉS a megmaradt
gyümölccsel díszitsük.
Tanácsok:Mi illik hozzá?
Piskóta, vagy édes osztják Apró sütemény.
Javaslat:
Hogy a Málna gyorsabban olvadjon Fel, málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel
Együtt rakjuk EGY tálcára, hagyjuk állni szobahőméréskleten, ES időnként
rázogassuk MEG.
Elkészítési ido: 20 perc
Kalóriatartalom:501 kcal